Наслов:

ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА


Издадено на: 23.10.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12119 | Страна: 10

Програма:
„Скитникот Холанѓанин“ од Рихард Вагнер, Концерт за виолончело и оркестар од Едуард Лало и Симфонија бр. 3 од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Кан Кото, Франција; Душка Тасеска - виолончело

Клучни зборови:
1980 Душка Тасеска Едуард Лало Јане Коџабашија Кан Кото Концерт за виолончело и оркестар Македонска филхармонија Рихард Вагнер Симфонија бр. 3 Скитникот Холанѓанин Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат