Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА ИЗВЕДБА НА СИМФОНИЈАТА ОД РАСЕЛ
одличен почеток на новата сезона на филхармонијата

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ НА РОЖДЕСТВЕНСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.03.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРАВО ЗА ВИОЛИНИСТОТ БРАВО ЗА ДИРИГЕНТОТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕСПЕКТ КОН ЕГЗАТНИТЕ ПОИМИ НА МУЗИКАТА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
НА МАГИЧНАТА ФЛЕЈТА И ТРЕБАШЕ ПУБЛИКА
концерт на македонската филхармонија во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 21.12.2004

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СЛИКА НА ВРЕМЕТО
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ СО КЛАСИЧНИ СТАНДАРДИ
концерт на македонската филхармонија под диригентство на донг соо лим, со солистката нина казимирова

Периодика: Дневник Датум: 19.12.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ КОНВОЈ ТРГНА …
за концертите на зорица миленковиќ - нахоум флејта и на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 26.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТОКРВНА FRASH ROYAL КОМБИНАЦИЈА
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист Катерина Костадиновска, пијано

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ АНТОН ДИКОВ И ПОСЛЕДНИОТ НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1991

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1980

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ТРИ ПРАИЗВЕДБИ

Периодика: Вечер Датум: 20.10.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: Осврт
ТВОРЕЧКИОТ ПАТ НА НИКОЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1976