Наслов:

КОНЦЕРТНИОТ КОНВОЈ ТРГНА …

за концертите на зорица миленковиќ - нахоум флејта и на македонската филхармонија

Издадено на: 26.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9701 | Страна: 11

Програма:
Соната КВ 13 од Моцарт и дела од Дебиси, Енеску, Пуланк; Предигра „Мајстори-пејачи“ од Вагнер, Концерт за саксофон и гудачки оркестар од Глазунов и Симфонија бр. 3 од Брамс.
Учесници:
Зорица Миленковиќ-Нахоум – флејта; Милица Шперовиќ-Рибарски – пијано; Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Џозеф Вајтко – саксофон, САД
Забелешка:
за концертите на Зорица Миленковиќ-Нахоум-флејта и на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
1994 Брамс Вагнер Владо Чучков Глазунов Дебиси Енеску Зорица Миленковиќ-Нахоум Интерфест Концерт за саксофон и гудачки оркестар Македонска филхармонија Милица Шперовиќ-Рибарски Моцарт Павле Дешпаљ Предигра Мајстори-пејачи Пуланк Симфонија бр. 3 Соната КВ 13 Џозеф Вајтко

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат