Наслов:

СЛИКА НА ВРЕМЕТО

кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Издадено на: 06.12.1999
Автор: Маја Таневска
Периодика: Нова Македонија
Број: 18864 | Страна: 7

Програма:
Симфонија бр. 3 од Густав Малер.
Учесници:
Македонска филхармонија; Софиска филхармонија; диригент: Емил Табаков; Бурјана Табакова - мецосопран; Детски хор „Развигорче“
Забелешка:
Кон јубилејниот концерт на Македонската филхармонија, одржан со Софиската филхармонија во МНТ, под диригентство на Емил Табаков

Клучни зборови:
1999 Бурјана Табакова Густав Малер детски хор „Развигорче“ Емил Табаков Маја Таневска Македонска филхармонија Симфонија бр. 3 Софиска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат