Наслов:

ТРИ ПРАИЗВЕДБИ


Издадено на: 20.10.1978
Автор: Ц. Зојчевска
Периодика: Вечер
Број: 4764 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 3 од Тома Прошев, Седум танцови варијанти од Александар Џамбазов и Шест расположби од Љубомир Бранѓолица.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Татјана Шопова - пијано; Љубомир Бранѓолица - пијано

Клучни зборови:
1978 Александар Џамбазов Зојчевска Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Седум танцови варијанти Симфонија бр. 3 Струшка музичка есен Татјана Шопова Тома Прошев Фимчо Муратовски Шест расположби

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат