Наслов:

ОДЛИЧЕН НАСТАП НА КАТАСТРОФАЛЕН ИНСТРУМЕНТ

Концерт на симфонискиот оркестар „МАТАВ“

Објавено на: 27.04.2001
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Предигра „Егмонт“, Концерт за пијано и оркестар во c-moll и Симфонија бр. 3 наречена „Ероика“ од Бетовен.
Учесници:
Симфониски оркестар МАТАВ, Андраш Лигети, Јене Јандо
Забелешка:
Концерт на симфонискиот оркестар „МАТАВ“

Клучни зборови:
Ероика Предигра Егмонт Марко Коловски Концерт за пијано и оркестар во c-moll Македонско радио 2001 Андраш Лигети Јене Јандо Симфониски оркестар МАТАВ Бетовен Симфонија бр. 3

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат