Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВИ ТОЛКУВАЊА
НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1988

Автор: В. Чучков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСНО… НАСОЛЗЕНО… ВЕСЕЛО…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ: ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 04.10.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗАДОВОЛИТЕЛНА ИГРА И УВЕРЛИВА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОДЛИЧНА ДИРИГЕНТСКА ПОСТАПКА
ЗА НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ, СОЛИСТКА ЏЕЈН КУП-ПИЈАНО

Периодика: Вечер Датум: 21.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.12.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НА ВИСТИНСКИ НАЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КОГА ОРКЕСТАРОТ Е ИНСПИРИРАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1982