Наслов:

ОДЛИЧНА ДИРИГЕНТСКА ПОСТАПКА

ЗА НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ, СОЛИСТКА ЏЕЈН КУП-ПИЈАНО

Издадено на: 21.12.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7590 | Страна: 11

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во G-dur и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Џејн Куп - пијано

Клучни зборови:
1987 Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар во G-dur Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Симфонија бр. 5 Џејн Куп

Оригинален извадок: