Наслов:

НА ВИСТИНСКИ НАЧИН


Издадено на: 17.10.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14633 | Страна: 7

Програма:
Предигра од операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолончело и оркестар од Роберт Шуман и Симфонија бр. 2 „Ероика“ од Стјепан Шулек.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Давид Григорјан - виолончело, СССР
Забелешка:
македонска филхармонија, диригент П.Дешпаљ

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Давид Григорјан Концерт за виолончело и оркестар Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Предигра од операта Свадбата на Фигаро Роберт Шуман Симфонија бр. 2 Ероика Стјепан Шулек

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат