Наслов:

ЧУДЕСНИ ВРЕДНОСТИ


Издадено на: 17.06.1982
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 5890 | Страна: 13

Програма:
Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски; Дела од Бетовен, Бах, Лист и Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Сања Шојлевска - пијано
Забелешка:
За концертите на Македонската филхармонија и пијанистката Сања Шојлевска

Клучни зборови:
1982 Бах Бетовен Владо Чучков Лист Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Петар Илич Чајковски Сања Шојлевска Симфонија бр. 5 Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат