Наслов:

ГРОМОГЛАСНО… НАСОЛЗЕНО… ВЕСЕЛО…

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ: ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Издадено на: 04.10.1988
Автор: В. Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7834 | Страна: 12

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 2 од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1988 Владимир Крпан Владо Чучков Јан Сибелиус Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат