Наслов:

УСПЕШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА


Издадено на: 15.12.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14690 | Страна: 8

Програма:
Увертира „Егмонт“, Концерт бр. 4 и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Џејн Куп - пијано, Канада
Забелешка:
концерт на македонска филхармонија

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Концерт бр. 4 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Симфонија бр. 5 Увертира Егмонт Џејн Куп

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат