Наслов:

ЗАДОВОЛИТЕЛНА ИГРА И УВЕРЛИВА МУЗИКА


Издадено на: 24.05.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14846 | Страна: 9

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди; Скерцо за симфониски оркестар врз теми од Тихомир Карапанчев од Томислав Зографски, Концерт за виолончело и оркестар во d-moll од Едуард Лало и Симфонија бр. 2 во D-dur од Јоханес Брамс.
Учесници:
Кериман Девран, Ихсан Егбер, Тунџер Терџан; диригент: Ренгим Ѓокмен; Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Валтер Дешпаљ - виолончело
Забелешка:
Травијата, МОВ

Клучни зборови:
„Травијата“ 1988 Бојан Ортаков Валтер Дешпаљ Едуард Лало Ихсан Егбер Јоханес Брамс Кериман Девран Концерт за виолончело и оркестар во d-moll Мајски оперски вечери Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Ренгим Ѓокмен Симфонија бр. 2 во D-dur Скерцо за симфониски оркестар врз теми од Тихомир Карапанчев Томислав Зографски Тунџер Терџан Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат