Наслов:

КОГА ОРКЕСТАРОТ Е ИНСПИРИРАН


Издадено на: 16.06.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12714 | Страна: 10

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во a-moll оп. 54 од Роберт Шуман и Симфонија бр. 5 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Игор Ласко - пијано
Забелешка:
Кон симфонискиот концерт на Македонската филхармонија под диригентската палка на Павле Дешпаљ, солист Игор Ласко на пијано

Клучни зборови:
1982 Димитрије Бужаровски Игор Ласко Концерт за пијано и оркестар во a-moll оп. 54 Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Петар Илич Чајковски Роберт Шуман Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат