Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА МУЗИКА
уште еден Симфониски концерт на Македонската филхармонија крунисан со успех

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УСПЕХ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА САРАЕВСКАТА ЗИМА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА-ИЛКОВСКА СО ЧО ЧО САН ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ПУБЛИКАТА
По 20 години Македонс ката опера ја обнови операта „Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕСПЕКТ КОН ЕГЗАТНИТЕ ПОИМИ НА МУЗИКАТА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕКВИЕМОТ НА ВЕРДИ СО КРЕАТИВНА ВИЗИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКСИМ ФЕДОТОВ-ПАГАНИНИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ
Поимањето на убавината низ музиката

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗВУЧНА ЕКСПРЕСИЈА И ДИНАМИЧНО ДИФЕРЕНЦИРАЊЕ
Кон концертот на Македонската филхармонија со белгиската пијанистка Јоана Т рзецијак

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РОМАНТИЧНА ПРЕФИНЕТОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА, СЛАВИЦА, ВЕСНА
На Новогодишниот концерт на Македонската филхармонија трите наши оперски примадони

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНО ПРОЗВУЧИ МУЗИКАТА НА СТАРИТЕ БАРОКНИ МАЈСТОРИ
КОН БАРОКНАТА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ СО ВОЗВИШЕН РОМАНТИЗАМ
КОН ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ШАРМОТ И УБАВИНАТА НА МУЗИКАТА НА БРАМС
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СЕНЗИБИЛИТЕТ НА ЗРЕЛИ УМЕТНИЦИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.11.2004