Наслов:

ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ НА БРАНЃОЛИЦА И СТЕФАНОВСКИ

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 23.11.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20645 | Страна: 9

Програма:
„Медитеранска суита“ - Дубровничка легенда за гудачи, Концерт за пијано и оркестар и Симфонија „Покана на светлината“ од Љубомир Бранѓолица.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Евгениј Шестаков, Русија; Валериј Стефановски - пијано

Клучни зборови:
Костадин Костадиновски Валериј Стефановски 2005 Евгениј Шестаков Скопска музичка есен Медитеранска суита Дубровничка легенда за гудачи Концерт за пијано и оркестар Симфонија Покана на светлината Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Нова Македонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат