Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВ КОНЦЕРТЕН НАСТАП НА ТУРСКИТЕ УМЕТНИЦИ
интерфест 2008

Периодика: Вечер Датум: 13.10.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АРИИ ОД ЖЕЛЕЗНИОТ СВЕТСКИ ОПЕРСКИ РЕПЕРТОАР
На Интерсфест 2008

Периодика: Вечер Датум: 07.10.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКО МУЗИЦИРАЊЕ НА ВИОЛИНСКОТО ДУО АНА И ОЛЕГ КОНТРАДЕНКО
Кон концертот на Ана и Олеr Кондратенко, во nиiано придружба на Марија Вршкова, одржан деновиве во рамките на Охридско лето

Периодика: Вечер Датум: 28.07.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕГЗИБИСТИЧКАТА ВЕШТИНА НА ТЕОДОСИЈ СПАСОВ-КАВАЛЏИЈА БРОЈ ЕДЕН НА ПЛАНЕТАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.12.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЈСТОРСКА ИЗВЕДБА, ВИРТУОЗНИ ЃАВОЛШТИНИ
Кон концертот на дуото Кирил Рибарски,

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА ДУРЛОВСКИ ГИ ЗАСЕНИ СИТЕ НА ОПЕРСКАТА ПРЕТСТАВА НА РИГОЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
„ВАЛПУРГИСКА НОЌ“ И „ШЕХЕРЕЗАДА“–БАЛЕТСКИ НАСЛАДУВАЊА НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПАРТАК-ВРВ ВО ДОСЕГАШНОТО ПОИМАЊЕ НА БАЛЕТОТ
СТАРТУВАШЕ ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2007