Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА ФРАНЦУСКАТА МУЗИКА

Македонската филхармонија во соработка со Францускиот културен центар

Објавено на: 18.05.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20489 | Страна: 14

Програма:
Симфонија „Ромео и Јулија“ од Хектор Берлиоз, Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во g-moll од Камиј Сен-Санс и Симфониска поема „Маева“.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Патрик Сујо, Франција; Жан Дибе - пијано, Франција

Клучни зборови:
Камиј Сен-Санс Хектор Берлиоз Костадин Костадиновски Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во g-moll 2005 Патрик Сујо Жан Дибе Симфонија Ромео и Јулија Симфониска поема Маева Македонска филхармонија Нова Македонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат