Наслов:

ВРВНО ЕСТЕТСКО ДОЖИВУВАЊЕ НА БЕТОВЕНОВАТА ВЕЧЕР

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 26.10.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20629 | Страна: 9

Програма:
Увертира „Дејанијата на Прометеј“, Концерт за пијано и оркестар бр. 3 и Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антон Нанут, Словенија; Џереми Менјухин - пијано, Англија

Клучни зборови:
Симфонија бр. 7 Костадин Костадиновски Антон Нанут 2005 Џереми Менјухин Увертира Дејанијата на Прометеј Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Нова Македонија Концерт за пијано и оркестар бр. 3

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат