Наслов:

ИНТЕРЕСНО И БЕЗ ИНСТРУМЕНТАЛЕН СОЛИСТ

Македонската филхармонија под раководство на маестро Патрик Сујо

Издадено на: 25.05.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20495 | Страна: 14

Програма:
Симфонија во d-moll од Цезар Франк и Симфонија во C-dur од Жорж Бизе.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Патрик Сујо, Франција

Клучни зборови:
2005 Жорж Бизе Костадин Костадиновски Македонска филхармонија Нова Македонија Патрик Сујо Симфонија во C-dur Симфонија во d-moll Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат