Наслов:

ПОТЕНЦИРАЊЕ НА АМБАСАДОРСКАТА УЛОГА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

КОНЦЕРТИ

Објавено на: 30.11.2005
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20650 | Страна: 9

Програма:
Симфонија бр. 40 во g-moll од Моцарт и Симфониска суита „Шехерезада“ од Корсаков.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Евгениј Шестаков, Русија

Клучни зборови:
Нова Македонија Моцарт Корсаков Костадин Костадиновски Симфониска суита Шехерезада Симфонија бр. 40 во g-moll 2005 Евгениј Шестаков Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат