Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СO БЕТОВЕНОВАТА „ЕРОИКА“ СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ЈА ЗАПОЧНА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
БОГАТА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.09.1956

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ВО ЧЕСТ НА СТЕВАН МОКРАЊАЦ

Периодика: Разгледи Датум: 17.06.1956

Автор: Илија Николовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ КОЧО РАЦИН

Периодика: Разгледи Датум: 08.04.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МЕШОВИТИОТ ХОР НА КУД „КОЧО РАЦИН“ ОД СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1956

Автор: Петре Богданов Кочко Категорија: интервју
ТОДОР СКАЛОВСКИ ДИРЕКТОР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 01.01.1955

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
„МАКЕДОНСКА ПОВЕСТ”

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
ЧЕТВРТИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.02.1953

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ ВО ИЗМИНАТАТА 52

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1953