Наслов:

КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ ВО ИЗМИНАТАТА 52


Издадено на: 01.01.1953
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 2516 | Страна: 11

Забелешка:
не е скенирана целосно критиката, го нема почетокот

Клучни зборови:
1953 Андреја Прегер Бетовен Благое Берса Бравничар Брамс Бруно Брун Васил Ќортошев Васја Пшихода Везачката на слобода Владимир Марковиќ Вукдраговиќ Глигор Смокварски Димитрие Парлиќ Зденко Марасовиќ Зрињски Јосиф Сио Карл Марија фон Вебер Катарина Акимовиќ Кирил Македонски Кирил Спировски Концерт во Ф мол за кларинет и оркестар Крал Матјаш Крешимир Барановиќ Ладислав Перлдик Лебедово езеро Лилјана Костиќ–Топаловска Ловро Матачиќ Људевит Пап Марјан Липовшек Марковиќ Момчиловиќ Моцарт Нада Јевгениевиќ Николај Орлов Ото Бајге Охридска легенда Прокофјев Распиги Ромео и Јулија Слични полиња Стеван Христиќ Танчарка Теодор Вавајанис Тодор Скаловски Трајко Прокопиев Трубадур Фанка Икономова Хендл Хима Кесаркоди Чајковски Шафранек Шопен Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат