Наслов:

КОНЦЕРТ НА МЕШОВИТИОТ ХОР НА КУД „КОЧО РАЦИН“ ОД СКОПЈЕ


Издадено на: 30.03.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3532 | Страна: 4

Програма:
Дела од Стеван Мокрањац (2 Руковет; 8 Руковет; Козар), Стефан Гајдов, Никола Херцигоња, Радован Гобец, Тодор Скаловски, Трајко Прокопиев, Рихард Бруно Хајдрих.
Учесници:
КУД Кочо Рацин, Р. Македонија; Кирил Спировски - диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1956 2 Руковет 8 Руковет Бранко Каракаш Кирил Спировски Козар КУД Кочо Рацин Никола Херцигоња Радован Гобец Рихард Бруно Хајдрих Стеван Мокрањац Стефан Гајдов Тодор Скаловски Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат