Наслов:

„МАКЕДОНСКА ПОВЕСТ”


Издадено на: 23.06.1953
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2674 | Страна: 6

Програма:
Балетот „Македонска повест“ од Глигор Смокварски и „Балетска импресија“ од Амилкаре Понкиели
Учесници:
Играчи: Јанка Атанасова, Натка Пенушлиска, Смилка Сиљанова, Нада Паковска, Јелица Поповска, Магдалена Јанева, Ј. Пашти, Константин Лашков, Т. Шулевски; Кирил Спировски - диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
1953 Амилкаре Понкиели Ана Петрова Балетска импресија Василије Поповиќ–Цицо Глигор Смокварски Димитрије Парлиќ Јанка Атанасова Јелица Поповска Кирил Македонски Кирил Спировски Константин Лашков Магдалена Јанева Македонска повест Нада Паковска Натка Пенушлиска Пашти Смилка Сиљанова Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат