Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 07.10.1956
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Разгледи
Број: 10 | Страна: 12

Програма:
Лудвиг Ван Бетовен: Сифмонија број 3 „Ероика“, Франц Лист: Концерт за пијано и оркестар во Ес дур, Глигор Смокварски: Рапсодија бр. 1
Учесници:
Скопска филхармонија, диригент Кирил Спировски, Вера Вељков пијано, Белград (Србија)

Клучни зборови:
1956 Вера Вељков Глигор Смокварски Драгослав Ортаков Кирил Спировски Концерт за пијано и оркестар во Ес дур Лудвиг ван Бетовен Рапсодија бр. 1 Сифмонија број 3 „Ероика“ Скопска филхармонија Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат