Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЈНОСТ – Хорскиот аматеризам

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.06.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1981

Автор: Б. Петровски Категорија: критика
ПОФАЛБИ ЗА КИРИЛ СПИРОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 16.04.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРА ИДЕЈА БЕЗ СООДВЕТНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1967

Автор: Н.Н. Категорија: критика
УСПЕХ НА ДИРИГЕНТОТ КИРИЛ СПИРОВСКИ ВО МАРИБОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕТ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Разгледи Датум: 22.12.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МИНАТАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1957

Автор: Драган Бојаџиев Категорија: критика
МАКЕДОНСКОТО СИМФОНИСКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Разгледи Датум: 10.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.01.1957

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 07.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СO БЕТОВЕНОВАТА „ЕРОИКА“ СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ЈА ЗАПОЧНА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
БОГАТА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.09.1956

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ВО ЧЕСТ НА СТЕВАН МОКРАЊАЦ

Периодика: Разгледи Датум: 17.06.1956

Автор: Илија Николовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ КОЧО РАЦИН

Периодика: Разгледи Датум: 08.04.1956