Наслов:

СO БЕТОВЕНОВАТА „ЕРОИКА“ СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ЈА ЗАПОЧНА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА


Издадено на: 03.10.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3716 | Страна: 4

Програма:
Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за пијано и оркестар во Ес дур од Франц Лист, Рапсодија бр. 1 од Глигор Смокварски
Учесници:
Кирил Спировски - диригент, Р. Македонија; Вера Вељков - пијано,Србија

Клучни зборови:
1956 Бранко Каракаш Вера Вељков Глигор Смокварски Ероика Симфонија бр. 3 Кирил Спировски Концерт за пијано и оркестар Ес дур Лудвиг ван Бетовен Рапсодија бр. 1 Скопска филхармонија Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат