Наслов:

БОГАТА ПРОГРАМА


Издадено на: 23.09.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3706 | Страна: 5

Учесници:
Ајро Ајроксимен - диригент, Финска; Едвард Ремортел - диригент, Белгија; Крешимир Барановиќ - диригент, Србија; Оскар Данон - диригент, Србија; Јаков Ципци - диригент, Словенија; Илија Маринковиќ - диригент, Србија; Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; Спировски

Клучни зборови:
1956 Ајро Ајроксимен Александар Маринковиќ Бранко Каракаш Бранко Паевиќ Вангенхајм Владимир Ружѓак Волфганг Амадеус Моцарт Горше Гировски Едвард Ремортел Здружение на композитори НРМ Илија Маринковиќ Ино Перишиќ Јан Сибелиус Јелка Станиќ Јоханес Брамс Кармелели Кирил Спировски Концерт Де дур Концерт Ес дур Лудвиг ван Бетовен Марин Големинов Милко Кора Мирослав Чангаловиќ Реквием Рихтер Саво Челебиќ Симфонија бр. 5 Скопска опера Скопска филхармонија Тодор Скаловски Трајко Прокопиев Урош Крек Фолкер Франиќ Франц Лист Фреди Дошек Хенрик Шеринг Чеховин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат