Наслов:

ЧЕТВРТИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 25.02.1953
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2559 | Страна: 5

Програма:
Увертира од „Руслан и Људмила“ од Михаил Иванович Глинка, Концерт за пијано и оркестар во Ф мол од Фредерик Шопен, „Класична симфонија“ од Сергеј Прокофјев, „Коштана“ од Петар Коњовиќ
Учесници:
Македонска филхармонија; Кирил Спировски - диригент, Р. Македонија; Олга Попов - пијано, Р. Србија

Клучни зборови:
1953 Кирил Македонски Кирил Спировски Класична симфонија Концерт за пијано и оркестар во Ф мол Коштана Македонска филхармонија Михаил Иванович Глинка Олга Попов Петар Коњовиќ Руслан и Људмила Сергеј Прокофјев Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат