Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РЕЧИСИ ЗА НАЈВИСОКА ОЦЕНКА
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.07.1996

Автор: Димче Николески Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МОСКОВСКОТО ТРИО
охридско лето 95

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.07.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МНОШТВО МНОГУ ДОБРИ И ТРИ НЕЗАБОРАВНИ КОНЦЕРТИ
ОХРИДСКО ЛЕТО 1994

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.08.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ШАРМАНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ГЕРИ РОУДС СОПРАН ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФАСЦИНАНТНО
„Охридско лето `94“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.08.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИМПРЕСИВНИ ГЛАСОВНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ
„Охридско лето `94“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ УБАВИ СРЕДБИ
за диригентското „деби“ на ле фи фи од скопје, како и за концертот на дувачкиот квинтет на минхенската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 13.04.1994

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
СОВРЕМЕН МУЗИЧКИ ИЗРАЗ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВЕРСАЈ САКСОФОН КВАРТЕТ ВО МЛАДИНСКИОТ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.02.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВЕЌЕ ВИДЕНО: ВИСОКИ СТАНДАРДИ НА ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
Охридско лето 91

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.08.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПРОНИКНУВАЧКИ ЖАР
ВОКАЛЕН ДУЕТ НА ФМУ. КОН КОНЦЕРТОТ НА ВОКАЛНОТО ДУО А. МУХИЌ И М. НАУМОВСКА ВО ПРИДРУЖБА НА Ј. КАРОВСКИ ПИЈАНИСТ И ЧЕМБАЛИСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1989

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВОЗЛЕТИТЕ НА „ПРАШКА ПРОЛЕТ“
КОН ФЕСТИВАЛОТ „ПРАШКА ПРОЛЕТ“ 88

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.06.1988

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СВЕТЛОСТИТЕ НА МУЗИЧКИТЕ БОИ
„Охридско лето 87“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.07.1987