Наслов:

ДЕМОНСТРАЦИЈА НА СВЕТСКА ВРЕДНОСТ

„Охридско лето `98“

Објавено на: 14.08.1998
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Суита бр. 3 во C-dur од Бах, Соната наречена „Arpeggione“ од Шуберт и Полонеза во A-dur од Дворжак.
Учесници:
јиржи Барта - виолончело
Забелешка:
„Охридско лето `98“

Клучни зборови:
Охридско лето Полонеза во A-dur Суита бр. 3 во C-dur Марко Коловски 1998 Јиржи Барта Јан Чех Соната Македонско радио Дворжак Arpeggione Бах Шуберт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат