Наслов:

ДВЕ УБАВИ СРЕДБИ

за диригентското „деби“ на ле фи фи од скопје, како и за концертот на дувачкиот квинтет на минхенската филхармонија

Издадено на: 13.04.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9537 | Страна: 9

Програма:
Предигра „Лесна коњаница“ од Супе, Карневалот на животните од Сен-Санс и Симфонија бр. 9 од Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ле Фи Фи; Рита Трпчева-Поповиќ – пијано; Јовица Каровски – пијано; Дувачки квинтет на Минхенската филхармонија
Забелешка:
за диригентското „деби“ на Ле Фи Фи од Скопје, како и за концертот на Дувачкиот квинтет на Минхенската филхармонија

Клучни зборови:
1994 Владо Чучков Дворжак Дувачки квинтет на Минхенската филхармонија Јовица Каровски Карневалот на животните Ле Фи Фи Македонска филхармонија Предигра Лесна коњаница Рита Трпчева Поповиќ Сен-Санс Симфонија бр. 9 Супе

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат