Наслов:

ИМПРЕСИВНИ ГЛАСОВНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ

„Охридско лето `94“

Објавено на: 01.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Дела од Белини, Доницети, Верди, Волф, Дворжак, Дебиси, Рихард Штраус, Гершвин, Хандли, стилизации на шпански народни песни од Мануел де Фалја.
Учесници:
Тери Роудс - сопран
Забелешка:
„Охридско лето `94“

Клучни зборови:
Рихард Штраус Македонско радио Верди Хандли Дворжак стилизации на шпански народни песни од Мануел де Фалја Дебиси Охридско лето Волф Доницети Марко Коловски Белини 1994 Гершвин Тери Роудс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат