Наслов:

СОВРЕМЕН МУЗИЧКИ ИЗРАЗ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ВЕРСАЈ САКСОФОН КВАРТЕТ ВО МЛАДИНСКИОТ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

Издадено на: 26.02.1993
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Нова Македонија
Број: 16558 | Страна: 10

Програма:
Транскрипции на дела од Чајковски, Бородин, Штраус, Бизе, Моцарт, Сен-Санс, Дворжак и др.
Учесници:
Саксофон квартет „Версај“, Франција

Клучни зборови:
1993 Бизе Бородин Дворжак Љубомир Бранѓолица Моцарт Саксофон квартет Версај Сен-Санс Чајковски Штраус

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат