Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СОЛИСТОТ СУПЕРИОРЕН ОРКЕСТАРОТ ФАЛШИВ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.2010

Автор: Тина Иванова - Моника Талеска Категорија: критика
И ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА СО ОВАЦИИ ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Трпчески и со оваа турнеја ја докажува својата човечка големина

Периодика: Утрински весник Датум: 07.12.2007

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
СКАПОЦЕНИ ЗВУЧНИ БОИ
За прексиноќешниот концерт на виолончелистот Давид Герингас

Периодика: Утрински весник Датум: 25.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН
крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА КРЕАТИВНИОТ ДУХ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ШПАНСКИ ТЕМПЕРАМЕНТ СО ОРИГИНАЛНА ИНВЕНТИВНОСТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНО ДУОТО ЛАМА-КАБРУЈА, ИНТЕРФЕСТ 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ФЕСТИВАЛСКИ ПРАЗНИК
ИНТЕРФЕСТ 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПАТУВАЊЕ НИЗ ЗВУЧНОТО БОГАТСТВО
Концерти Кон концертот на Гудачкиот секстет на Минхенската филхармонија на 'Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ТЕЖОК И НАПОРЕН КОНЦЕРТ
свечен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 29.11.2004

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МАЛКУ ПУБЛИКА И АТМОСФЕРА КАКО НА ИСПИТ
есенски музички свечености

Периодика: Дневник Датум: 22.11.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВА РАЗЛИЧНИ СВЕТА
За концертот на Македонската филхармонија со солистот Стефан Миленковиќ, виолина(САД

Периодика: Вест Датум: 02.12.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МУЗИЧАРОТ НОСИ УБАВИНА ШТО ЈА ИГНОРИРА ВОЈНАТА
Еми Андерсон, диригентка од САД

Периодика: Утрински весник Датум: 13.02.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
МУЗИЧКИ АНТИПОДИ
За Белградскиот гудачки квартет и за „Алеа“ на Есенски музички свечености

Периодика: Вест Датум: 15.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МЕЛАНХОЛИЧНИОТ ЗВУК НА ВИОЛАТА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ГОСТИ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 18.10.2001