Наслов:

ШАРМАНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

КОН РЕЦИТАЛОТ НА ГЕРИ РОУДС СОПРАН ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Објавено на: 05.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17074 | Страна: 9

Програма:
Дела од Белини, Доницети, Верди, Волф, Дворжак, Дебиси, Штраус, Гершвин, Хендл и де Фаља.
Учесници:
Тери Роудс - сопран; Марија Муратовска-Наумовска - пијано

Клучни зборови:
Дебиси Тери Роудс Штраус Хендл Охридско лето Волф Доницети Де Фаља Марко Коловски Гершвин Марија Муратовска-Наумовска Верди Белини Дворжак 1994

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат