Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЈОХАН ШТРАУС: „ЛИЛЈАКОТ“

Периодика: Разгледи Датум: 13.01.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ШТРАУСОВАТА ОПЕРЕТА “ЛИЛЈАКОТ” НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 04.10.1956

Автор: А. Ш. Категорија: критика
„БАЛ ПОД МАСКИ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Разгледи Датум: 26.06.1955

Автор: Васил Ќортошев, Артур Сурмејан Категорија: друго
НЕШТО ЗА МУЗИЧКАТА КРИТИКА КАЈ НАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.1954

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
СЕДМИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1953