Наслов:

ЈОХАН ШТРАУС: „ЛИЛЈАКОТ“


Издадено на: 13.01.1957
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 2 | Страна: 1

Програма:
Јохан Штраус: Лилјакот–оперета
Учесници:
Скопска опера, Емил Фрелих–режија, Петре Прличко, Фанка Икономова, Артур Сурмејан, Добрила Чабриќ, Павлина Апостолова, Зина Креља, Миодраг Ставриќ, Драги Крстевски, Боро Ацевски, Стрефан Демиров, Димче Георгиевски, Ино Перишиќ

Клучни зборови:
1957 Артур Сурмејан Боро Ацевски Владо Атанасов Димче Георгиевски Добрила Чабриќ Драги Крстевски Емил Фрелих Зина Креља Ино Перишиќ Миодраг Ставриќ Павлина Апостолова Петре Прличко Скопска опера Стрефан Демиров Фанка Икономова

Оригинален извадок: