Наслов:

СЕДМИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 24.05.1953
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2649 | Страна: 4

Програма:
„Сцените од лирската драма Вертер“ од Жил Масне, „Лоенгрин“, „Проколнатиот Холанѓанаец“ и „Мајстори пејачи“ од Рихард Вагнер
Учесници:
Македонска филхармонија; Ловро Матачиќ - диригент, Хрватска; Артур Сурмејан - тенор, Р. Македонија; Ана Липша - Тофовиќ - алт, Р. М

Клучни зборови:
1953 Ана Липша Тофовиќ Артур Сурмејан Жил Масне Кирил Македонски Ловро Матачиќ Лоенгрин Мајстори пејачи Македонска филхармонија Проколнатиот Холанѓанаец Рихард Вагнер Сцените од лирската драма Вертер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат