Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ДАНКА ФИРФОВА BO „ТОСКА“


Издадено на: 09.04.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3900 | Страна: 4

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Данка Фирфова - сопран, Р. Македонија; Анте Марушиќ - баритон, Србија; Артур Сурмејан

Клучни зборови:
1957 Анте Марушиќ Артур Сурмејан Бранко Каракаш Данка Фирфова Тоска Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат