Наслов:

ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА


Издадено на: 04.10.1956
Автор: Владо Атанасов
Периодика: Разгледи
Број: 21 | Страна: 12

Програма:
Гаетано Доницети: Лучија ди Ламермур опера
Учесници:
Скопска опера, Ино Перишиќ, Зина Креља, Антун Жмикиќ, Артур Сурмејан, Методија Илиевски, Јордан Тодоровски, Марија Христова, Давор Жупаниќ, Бранко Костовски, Мира Глишиќ

Клучни зборови:
1956 Антун Жмикиќ Артур Сурмејан Бранко Костовски Владо Аранасов Давор Жупаниќ Зина Креља Ино Перишиќ Јордан Тодоровски Марија Христова Методија Илиевски Мира Глишиќ Скопска опера

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат