Наслов:

„БАЛ ПОД МАСКИ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 26.06.1955
Автор: А. Ш.
Периодика: Разгледи
Број: 13 | Страна: 10

Програма:
Џузепе Верди: „Бал под маски“
Учесници:
Скопска опера, Давориун Жупаниќ–режисер и диригент, Томе Владимирски–сценограф, Мира Глиѓиќ–костимограф, Данка Фирфова, Артур Сурмејан, Васка Биџова, Антон Жмикиќ, Теа Лавренчиќ, Методија Илиевски, Коста Шуваковиќ, Ладислав Перлдик

Клучни зборови:
1955 Антон Жмикиќ Артур Сурмејан Васка Биџова Верди Давориун Жупаниќ Данка Фирфова Коста Шуваковиќ Ладислав Перлдик Методија Илиевски Мира Глиѓиќ Скопска опера Теа Лавренчиќ Томе Владимирски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат