Наслов:

ШТРАУСОВАТА ОПЕРЕТА “ЛИЛЈАКОТ” НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 04.01.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3805 | Страна: 3

Програма:
Оперета „Лилјакот“ од Јохан Штраус
Учесници:
Ино Перишиќ - диригент, Хрватска; солисти: Павлина Апостолова, Артур Сурмејан, Фанка Икономова, Стеван Демиров, Елица Поповска, Емилија Џипунова, Драги Крстевски, Боро Ацевски, Петре Прличко, Миодраг Ставриќ, Димче Георгиевски

Клучни зборови:
1957 Артур Сурмејан Боро Ацевски Бранко Каракаш Василије Поповиќ Цицо Георги Македонски Димче Георгиевски Драги Крстевски Елица Поповска Емил Фрелих Емилија Џипунова Ино Перишиќ Јохан Штраус Лилјакот Миодраг Ставриќ Мира Глишиќ оперета Павлина Апостолова Петре Прличко Скопска опера Стеван Демиров Фанка Икономова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат