Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАРИ „БОЕМИ“ СО НОВИ ПЕЈАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА РАБОТ НА УСПЕХОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1971

Автор: ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ Категорија: критика
ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.06.1965

Автор: Т.Титизов Категорија: критика
РАМНИШТЕ НА ОПАСЕН ПРОВИНЦИЈАЛИЗАМ?

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕВТИНО И ЗДОДЕВНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.02.1963

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕСЕТТАТА СЕЗОНА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“

Периодика: Разгледи Датум: 16.06.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ДАНКА ФИРФОВА BO „ТОСКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1957

Автор: В .А. Категорија: критика
АНДРЕЈ ХИОЛСКИ ВО „ТРУБАДУР“

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1957