Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БОГАТА ТОНСКА ПАЛЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРСПЕКТИВНА УМЕТНИЧКА КАРИЕРА

Периодика: Вечер Датум: 25.08.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МАЛ, НО ПРЕФИНЕТ ГЛАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1977

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1977