Наслов:

КОНЦЕРТИ-ФЕСТИВАЛСКИ БИСЕРИ


Издадено на: 06.08.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12046 | Страна: 10

Програма:
Соната „Ѓаволски трилер“ од Тартини, Соната за виолина оп. 108 во d-moll од Брамс, Диптих за виолина и пијано од Јефтиќ и Четири композиции за виолина и пијано од Сук. Соната во F-dur КВ 332 од Моцарт, Варијации и фуга на тема од Хендл оп. 24 од Брамс, 5 македонски танци од Среботњак, Три концертни етиди и Мефисто валцер од Лист.
Учесници:
Јован Кулунџија - виолина, Србија; Владимир Крпан - пијано Дубравка Томшич - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1980 5 македонски танци Брамс Варијации и фуга на тема од Хендл оп. 24 Владимир Крпан Диптих за виолина и пијано Дубравка Томшич Јане Коџабашија Јефтиќ Јован Кулунџија Лист Мефисто валцер Моцарт Соната во F-dur КВ 332 Соната Ѓаволски трилер Соната за виолина оп. 108 во d-moll Среботњак Сук Тартини Три концертни етиди Четири композиции за виолина и пијано

Оригинален извадок: