Наслов:

ПЕРСПЕКТИВНА УМЕТНИЧКА КАРИЕРА


Издадено на: 25.08.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4408 | Страна: 12

Програма:
Соната бр. 6 од Моцарт, Словенска соната од Славенски, Соната „Ѓаволски трилер“ од Тартини и Соната бр. 2 оп. 91 од Прокофјев.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Ивет Димчевска - пијано

Клучни зборови:
1977 Благоја Димчевски Владо Чучков Ивет Димчевска Моцарт Охридско лето Прокофјев Славенски Словенска соната Соната бр. 2 оп. 91 Соната бр. 6 Соната Ѓаволски трилер Тартини

Оригинален извадок: