Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЛЕТ ВО МЕСТО
скопско лето: камерно дуо румен димитриев на виолина и евушка трпкова елезовиќ

Периодика: Утрински весник Датум: 01.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВНАТРЕШЕН НАБОЈ
по настапот на леонид пејсахов на виолина и надежда пожарицкаја на пијано на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ ПОСВЕТУВАЊА
КОН НАСТАПИТЕ НА ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И ЈАПОНСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИНЕО ХАЈАШИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 88

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕДЕЛА НА ВИОЛИНИСТИ
за успешните настапи на јован колунџија, јасенка томиќ и михајло куфојанакис на скопските музички подиуми

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ТЕМПЕРАМЕНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОНЦЕРТИ-ФЕСТИВАЛСКИ БИСЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНА КОНЦЕРТНА СЕДМИЦА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КАМЕРНА ВЕЧЕР ШТО СЕ ПАМЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1978