Наслов:

КАМЕРНА ВЕЧЕР ШТО СЕ ПАМЕТИ


Издадено на: 23.07.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11314 | Страна: 10

Програма:
Симфонија за гудачи во D-dur од Тартини, Концерт за виолина и гудачки оркестар во E-dur BWV 1042 од Бах, Концерт за тромбон и гудачи од Албрехтсбергер и три симфонии за гудачи од Вивалди.
Учесници:
Камерен оркестар на РТС; диригент: Олдржих Пипек; Мајуми Фујикава - виолина, Јапонија; Кирил Рибарски - тромбон

Клучни зборови:
1978 Албрехтсбергер Бах Вивалди Јане Коџабашија Камерен оркестар на РТС Кирил Рибарски Концерт за виолина и гудачки оркестар во E-dur BWV 1042 Концерт за тромбон и гудачи Мајуми Фујикава Олдржих Пипек Охридско лето Симфонија за гудачи Симфонија за гудачи во D-dur Тартини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат